Sourcing

In lijn met een vooraf overeengekomen richtlijnen koopt de afdeling Commerciële Zaken van USG Industrial Utilities producten in zoals aardgas en elektriciteit. Ook andere producten zoals industriële gassen, (drink) water, emissierechten en diensten van externe partijen worden ingekocht tegen de laagst mogelijke kosten.

Met diepgewortelde kennis van de markten waarin de verschillende partijen actief zijn, streeft USG Industrial Utilities naar het maximaliseren van de koopkracht en het creëren van synergie op de locatie Chemelot èn enkele externe sites van aandeelhouders gevestigd in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Naast het streven naar synergie en een economisch optimale sourcing-oplossing voor haar klanten, kunnen onze medewerkers u adviseren over contractuele onderwerpen. Ook bieden wij business intelligence aan de gebruikers van de site en een aantal belangrijke entiteiten van de aandeelhouders buiten Chemelot. Deze adviesdienst is gericht op het informeren van klanten op alle huidige marktdynamiek en de mogelijke gevolgen hiervan op de zakelijke klanten.